Open Langedijker KampioenschapOpen Langedijker Kampioenschap Libre

Mathijs Gielens verslaat titelverdediger Lars Welp in finale 25e Open Langedijker Kampioenschap Libre

Nadat de spelers geloot hadden voor de finale en de wedstrijden bekend werden, viel op dat er dit jaar niet alleen een echtpaar ( Jan en Lia van Schagen) zich geplaatst had voor de finale maar het lot had ook nog bepaald dat ze tegen elkaar moesten spelen.!

Jan won en gelukkig zonder verdere consequenties want aan het eind van de avond zaten ze nog naast elkaar te kijken naar de finale. Jammer dat niet iedereen dat deed want de finale had toch wel wat meer toeschouwers verdiend.

Titelverdediger Lars wist dit jaar weer tot de finale door te dringen, in de poule fase had ie geluk met de resultaten van zijn poulegenoten maar daarna begon zijn niveau omhoog te gaan en wist hij alle partijen binnen de 20 beurten af te sluiten.  Dat deed Mathijs overigens ook. In de kwartfinale had Lars een lastige dobber aan Arie Krul die na 11 beurten al op 45 van de 59 zat terwijl Lars er nog maar 10 ( van 24) had maar daarna draaide de partij helemaal om en maakte Lars de punten.

Ook Mathijs had een dobber aan Ron Kinkelaar in de kwartfinale, na 8 beurten moest Ron er nog maar 8 en Mathijs nog 25. Ook hier kantelde de partij, kon Ron alleen maar poedels produceren terwijl Mathijs serie na serie afleverde met als klapstuk een serie van 15  die niet meer door Ron gepareerd kon worden. Dit scenario herhaalde zich in de halve finale tussen Mathijs en Rob Zutt, in beurt 10 begon de serie machine van Mathijs ineens te draaien en maakt hij het verschil met Rob.

In de finale was Mathijs meteen wakker, hij had gezien dat Lars de halve finale tegen Clint Mol in 12 beurten had uitgemaakt en bouwde beurt na beurt het verschil uit zonder Lars een kans te geven om in de buurt te komen. Na de serie van 14 in de 9e beurt kon je de teleurstelling van Lars zijn gezicht aflezen en leek het geloof in een prolongatie van de titel langzaam te verdwijnen. Mathijs zag dit en profiteerde er niet direct van maar bouwde zijn voorsprong punt voor punt uit en in de 18e beurt was het klaar en waren de felicitaties voor Mathijs Gielens, de Open Langedijker Kampioen Libre 2017!

vlnr 3. Clint Mol, 1 en kampioen Mathijs Gielens, 2. Lars Welp, 4. Rob Zutt

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi en wil de deelnemers, supporters, sponsors en Jeroen en Gudy van de Knip nogmaals bedanken voor een gezellige toernooiweek.