Open Langedijker KampioenschapOpen Langedijker Kampioenschap Driebanden

Open Langedijker Kampioen Driebanden 2017 : Michel Kolkman!

Op voorhand was al duidelijk dat de kans groot was dat er dit jaar een Waarlander kampioen zou worden want van de 16 finalisten hadden er 7 deze achtergrond. Helaas waren in de loting de twee sterkste spelers Adri Botman en Ad Bruin al tot elkaar veroordeeld, Ad won in 12 beurten dankzij een serie van 5 en in de slotbeurt een serie van 7 en stuitte zo Adri Botman die toch ook al ruim over de helft van zijn caramboles was. De partij tussen Harm Landman en Dirk Bruin was legendarisch, niet vanwege de geweldige series of prachtige oplossingen op het groene laken maar vanwege de lengte,liefst 70 beurten!!
Nadat de achtste finales gespeeld waren, werd de kans op een Waarlands kampioen alleen maar groter met 5 (waarvan 4 Bruinen) van de 8. Ad Bruin kreeg het weer lastig want hij moest nu tegen zoon Giel en die liet zijn vader niet winnen maar maakte de partij in 21 beurten uit. John Bruin trof broer Dirk en weer werd het een lange partij van 60 beurten maar dit keer won John.
In de halve finale tussen Michel Kolkman en Giel Bruin konden de ballen elkaar ook niet vinden maar zomaar ineens na een serie van 5 was de partij beslist in het voordeel van Michel Kolkman die eigenlijk al zijn voorgaande partijen ook vrij gemakkelijk had gewonnen. De halve finale tussen John Bruin en Arjan Sleutel was een vrij gelijk opgaande strijd, elke keer nam John een voorsprong en kwam Arjan er weer achter aan of nam dan de leiding over maar in de laatste drie beurten wist John het verschil te maken. De finale tussen John Bruin en Michel Kolkman werd vooral bepaald door de snelle start van Michel die na 8 beurten van de teller het “en nog drie!” te horen kreeg. John probeerde aan te klampen en kwam na 16 beurten in punten bijna weer gelijk maar de afstand bleef. Na 27 beurten maakte Michel de partij uit.

vlnr : 4. Arjan Sleutel, 1. Michel Kolkman, 3. Giel Bruin, 2. John Bruin

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Van 18 t/m 25 maart wordt het Open Langedijker Kampioenschap Libre 2017 (25e editie) georganiseerd, inschrijven kan via http://biljart.luizeknip.nl