Competitie

Slotavond 31 mei 2016

Op dinsdag 31 mei 2016 speelden we de finales Bandstoten en Driebanden om te bepalen wie de kampioen zou worden van 2015-16 in deze spelsoorten. De finale Bandstoten ging tussen Niels Buis (18) en Pim Ekhart (20) . Pim was de laatste maanden goed in vorm en Niels had het hele jaar al laten zien dat hij een kanshebber was voor de titel ( niet alleen deze ). De partij kende een langzame start waarin Pim het voortouw probeerde te nemen maar beide spelers kregen weinig kansen om eens een flinke serie te maken. Na tien beurten was er een kleine voorsprong voor Pim maar deze verdween al gauw als sneeuw voor de zon toen Niels op gang kwam en daarbij Pim het nakijken liet. Na 20 beurten was de eindstand 14-10 voor Niels die hiermee de overwinning binnenhaalde.

De finale Driebanden werd gespeeld tussen Joop Rotgans (7) en wederom Niels Buis (9). Deze partij liet in het begin hetzelfde beeld zien maar in beurt 9 kreeg Niels de geest en plaatste een flinke demarrage van 7 punten in 4 beurten. Joop kon hier tot de 23e beurt maar 1 punt tegen in brengen en eigenlijk dacht het publiek dat het al gespeeld was toen Niels in de 22e beurt nog een serie van 3 maakte. Maar de spanning kwam terug want Joop verkleinde de voorsprong door twee keer een serie van 3 te maken en had toen nog maar 4 punten nodig om een gelijkspel en dus verlenging af te dwingen. Echter bleef het hierbij en kon kwam na 30 beurten de eindstand 12-18 voor Niels op het bord.

Uitslag Finales
Bandstoten
1. Niels Buis
2. Pim Ekhart

Driebanden
1. Niels Buis
2. Joop Rotgans

Op 6 september zullen we de finale Libre spelen tussen Niels Buis en Peter Schroder, dan vindt ook de prijsuitreiking plaats.

WP_20160531_23_33_33_Rich

Na deze spannende partijen konden we even afreageren met een nieuwe spelvorm namelijk “10 van de makkelijkste” oftewel je mag alle ballen gebruiken om een carambole te maken en als je er tien achter elkaar maakt, heb je 1 punt. Dit werd gespeeld tussen koppels van 2 met een maximale partijlengte van 15 minuten afgedwongen door de kookwekker.

Met een hoop lol, kleine beetje spanning en opperste concentratie bleek dat het toch niet eenvoudig was om een punt te scoren en meer dan 2 punten per partij werden er niet gemaakt.

Uiteindelijk waren alle spelers de winnaar en kreeg iedereen een fles wijn als afsluiting van het gezellige seizoen.