Competitie

Slotavond 2017-18

Een weekje later dan gebruikelijk op 5 juni waren alle leden om 18:00 uur present om samen gezellig het seizoen af te sluiten. Eerst lekker gegeten en daarna gestart met play-offs afgewisseld met de verschillende finales.

Finale bandstoten werd gespeeld door Dennis Braak en Sjaak Schouten. Dennis moest er 8 en was er na 10 beurten al terwijl Sjaak er nog maar 3 had van de 14. Sjaak had toen nog 10 beurten om het verschil goed te maken, kwam iets beter in zijn spel maar de winst ging naar Dennis.

 

Niels Buis en Siem Visser speelden de Finale Driebanden. Siem was snel op zijn (4) punten na 6 beurten maar het lukte daarna niet om punten te maken waardoor het steeds spannender werd. Niels moest er 8 en haalde Siem bij in de 19e beurt maar toen kon Siem dit weer pareren met een serie van twee caramboles zodat hij de prachtige Wim de Graaf wisselbeker een jaar lang mag koesteren.

 

De laatste finale tussen Charles Schouten (28) en Theo Leijen (40) ging om het Libre Kampioenschap. Charles ging goed op weg met 9 punten in 3 beurten maar na 8 beurten waren de rollen omgedraaid en stond het 10-19. Daarna sloeg het weer helemaal om, Theo miste de makkelijkste ballen en Charles tikte per beurt zijn puntjes bij elkaar. De eindstand was 25-25 waarna Charles de beker in ontvangst mocht nemen.