CompetitieOpen Langedijker Kampioenschap

In memoriam Peter Schröder

Op woensdag 31 januari kregen wij het bericht dat onze voorzitter Peter Schröder niet meer onder ons is. We wisten allemaal dat hij ziek was en heel lang heeft hij het nog tegen kunnen houden maar deze strijd was niet te winnen. Tot het laatst probeerde hij nog op de biljart avonden aanwezig te zijn, hij werd gebracht en gehaald. Zijn laatste partij speelde hij met moeite op 9 januari, per beurt was de inspanning van zijn gezicht te lezen.

Hij was lid van onze club vanaf 2006, stapte over van de vrijdag club. Nam ook meteen zijn deel in de organisatie van onze toernooien. Dat hebben we jaren samen gedaan, eerst het Libre toernooi en toen Peter Kleinbekman stopte in 2009 ook het Driebanden toernooi. De hele week samen achter de computer tot de finale tellen en schrijven en de prijsuitreiking.

Nadat Marijke stopte werd hij ook de voorzitter van de club. Peter was er eigenlijk altijd, ik kan me niet herinneren dat hij op vakantie ging. Voorjaar-, Zomer- of Najaarscompetitie, het enige dat hem tegen hield om te komen waren zijn lichamelijke klachten. Zo won hij 36 keer de dagprijs en kon je ook daar zien dat de ziekte een rol speelde want de laatste keer was al bijna twee jaar geleden, begin 2016.

Tijdens het biljarten was er wel een dingetje, Peter had een eigen stijl en dat was gewoon een carambole en hoe de ballen voor de volgende stoot rolden vond hij niet belangrijk. Toen hij bij Sombroek begon te biljarten en lessen, moest de focus worden gelegd op overhouden. Dus niet alleen een carambole maken maar kijken wat hou ik over voor de volgende carambole. Bij onze club probeerde hij dan zijn nieuwe stijl uit. Wat voor een ander een makkelijke bal vond hij nu een moeilijke bal en begon hij moeilijk te kijken en als de bal dan mis was dan was het altijd : “Dat zijn mijn ballen niet!”.


Zijn ziekte weerhield hem ook niet om in 2016 nog kampioen Libre te worden. Dat was niet voor het eerst, hij klopte mij in de finale in 2011 met veel plezier. Toen kon hij mij een keertje terug plagen.

We zullen zijn inbreng en enthousiasme missen. Er valt een leegte binnen de biljartclub.

Namens BC De Luizeknip,

Theo Leijen