Competitie

Playoffs en finales 2016-2017

De finale bandstoten was al gespeeld maar we hadden nog een finale Driebanden en Libre tegoed vanwege de vakantie van Joop Braak.

Hierom heen was weer een play-off schema verwerkt met partijen van 10 beurten om het tempo er een beetje in te houden. Dit motiveerde blijkbaar want er werd goed gescoord.De finale Driebanden ging tussen Joop Braak en Hans Tamis. Voor de laatste keer 30 beurten omdat we vanaf het nieuwe seizoen weer 20 beurten gaan spelen. Hans trok zijn vorm van de zomercompetitie weer door terwijl Joop duidelijk moeite had om weer op gang te komen. In de 22e beurt maakte Joop pas zijn 3e punt terwijl Hans er al 7 had gemaakt.  Joop probeerde het nog om te draaien en maakte nog een serie van 3 maar kon Hans niet meer bijhalen.

De strijd om de Libre titel was een familie aangelegenheid, Joop en Dennis Braak hadden ieder een seizoen helft bovenaan afgesloten. Ook hier een gebrek aan wedstrijdritme maar nu bij Dennis die de eerste acht beurten verstek liet gaan waardoor na 10 beurten de stand 22-1 voor Joop op het scorebord stond. Dennis kwam na 20 beurten toch nog op 10 punten maar kon zijn vader niet van de titel afhouden.

We sloten de avond af met de strijd om de 2e en 3e plaats tussen Niels die de playoffs had gewonnen en Dennis als verliezer van de Libre finale.  Hier ging Niels als een razende van start met de ene serie na de andere waardoor na 10 beurten de stand 8-35 genoteerd werd. Dennis was echter nu beter op  stoot en bleef in de buurt van Niels die in de tweede helft van de partij in nog maar 4 beurten punten wist te maken en in de een-na-laatste beurt de ballen werkelijk op een presenteerblaadje voor Dennis legde. Dennis wist hier wel raad mee en maakte meteen een een serie van 6 waardoor hij van achtervolger ineens koploper werd in de partij en zo de 2e plaats veilig stelde.

Ondertussen was het middernacht en konden we allemaal Joop Braak feliciteren met zijn verjaardag. Daarna de prijsuitreiking en de gebruikelijke foto’s.