Competitie

Tien over rood toernooi op slotavond

Sjaak Schouten wint de finale tien over rood van Theo Leijen na prachtige inhaalrace

Normaal zouden we op de laatste dinsdag van mei de finales spelen maar aangezien Joop Braak zijn vakantie veel te vroeg had gepland en zich geplaatst had voor zowel finale Libre als Driebanden, kon alleen de finale bandstoten gespeeld worden. Deze ging tussen Charles Schouten en Theo Leijen

Theo was als eerste geplaatst, tijdens het onderlinge competitietreffen was het verschil zeer ruim en dus was hij duidelijk favoriet maar moest er toch ook 7 meer maken ( 22 om 15 ). Toch werd het niet echt spannend aangezien Theo bijna geen poedels (3  in 20 beurten)  maakte en ook de series wat groter waren. Na beurt 15 werd even gepauzeerd omdat het eten geserveerd werd. Dat rustpunt kon Charles wel gebruiken want Theo had net met een serie van zes zijn voorsprong vergroot naar 29-13.

Daarna in de laatste vijf beurten probeerde Charles nog wel even aan te zetten maar het was niet voldoende om Theo nog van de titel af te houden. De partij eindigde in 33-19.

Daarna stond er een onderling tien over rood toernooi op het programma. Hans Tamis was ondertussen ook gearriveerd. ! De eerste ronde zes partijen waarvan de zes verliezers nog een herkansing kregen in de verliezersronde.  Daarna de laatste acht in de kwartfinale. Over het algemeen was vaak de laatste carambole als drieband of van de los de scherprechter. Veel partijen eindigden op 10-9. Zo ook de finale tussen Sjaak Schouten en Theo Leijen. Theo had de 9 punten rap gemaakt maar de laatste bal lukte maar niet waardoor Sjaak de kans kreeg om ook tot de laatste bal te geraken.  Dit was overigens de tactiek van Sjaak die hij in bijna alle partijen had toegepast en ook in de finale was hij hiermee succesvol door een driebander van de losse band te maken en zo de finale winnend af te sluiten!