Aan alles komt een einde….

Een vreemde titel maar misschien probeer ik zo wel de aandacht te krijgen. Al jaren organiseer ik het Open Langedijker Kampioenschap Driebanden en Libre, wat dan gespeeld wordt in Café de Knip. Driebanden in januari en Libre eind maart/ begin april. De toernooien worden al gespeeld sinds de jaren 90 met plezier en gezelligheid en veel enthousiaste deelnemers. Jarenlang samen met Peter Schröder de organisatie van het Libre gedaan en later ook het Driebanden overgenomen van Peter Kleinbekman.  De laatste jaren heb ik de organisatie zelf gedaan, wel met hulp van de andere clubleden tijdens het toernooi maar geen ideale situatie natuurlijk. Door de corona situatie heb ik alle tijd gehad om na te denken want na al die jaren de toernooien georganiseerd te hebben, is er veel veranderd en ben ik tot de conclusie gekomen dat aan dit avontuur voor mij een einde is gekomen. Hoe verder: Tijdens gesprekken met andere biljarters is de situatie natuurlijk ook al te sprake gekomen en is 1 ding wel duidelijk dat iedereen het biljarten in toernooi vorm enorm mist en het jammer zou vinden als het zomaar stopt. Ik zou het dan ook heel erg op prijs stellen als er een nieuwe toernooiorganisatie op staat die het stokje van mij wil overnemen. Want ik ben er van overtuigd dat er de komende jaren nog prima biljarttoernooien georganiseerd kunnen worden en dat het dan net zo gezellig en leuk zal zijn als de afgelopen 30 jaar. Het lijkt er op dat de opvolging van het Libre toernooi goed komt. Er zijn al gesprekken gepland en ook het Driebanden toernooi schijnt een vervolg te krijgen. Dus wil ik graag iedereen bedanken voor haar/zijn deelname de afgelopen jaren. Schrijf ook in voor de volgende edities, dat ga ik zelf ook doen. Want biljarten blijft een leuk spelletje. Tot ziens!

Lees meer

OLK 3 banden 2021 afgelast

Normaal zou ik nu de indeling maken en versturen naar de deelnemers om iedereen te laten weten dat het Open Langedijker Kampioenschap Driebanden toernooi er weer aan komt. Maar dit jaar is alles anders…….. en zal het ook nog wel even duren voor we weer in de vertrouwde setting bij elkaar kunnen komen. Er komt dus geen Open Langedijker Kampioenschap Driebanden toernooi in 2021.

Lees meer

van uitstel komt afstel

We hebben het een tijdje aangekeken maar alhoewel de maatregelen wel wat versoepeld zijn, blijkt het organiseren van het Open Langedijker Kampioenschap Libre 2020 toch een lastig verhaal. Café de Knip is nu eenmaal niet zo ruim en als er dan ook nog drie biljarts staan, is het handhaven van de 1.5 meter afstand gewoon niet mogelijk. Hoewel we het jammer vinden is er dus toch besloten om het toernooi definitief af te lasten voor dit jaar en kan Frederieke Wagenaar zich nog een tijdje kampioen van Langedijk blijven noemen.

Lees meer

Corona-update : Open Langedijker Kampioenschap Libre 2020 uitgesteld!

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is : Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Alhoewel het aantal deelnemers dat tegelijkertijd bij elkaar hier lang niet aan komt, kiezen we er toch voor om het toernooi niet door te laten gaan maar uit te stellen naar september. Het Open Langedijker Kampioenschap Libre zal dan worden gespeeld van zaterdag 12-9 t/m 19-9. Verder info volgt!

Lees meer

Indeling 2e ronde OLK Libre 2019

Nadat alle partijen van de eerste ronde zijn gespeeld,hebben de volgende spelers zich geplaatst voor de tweede ronde: Vrijdagavond aanvang 19:00 uur Christiaan Wit, Paul Oudeman, Arie Leijen, Job Bruin, René Mul, Jos Smit, Klaas Deuzeman, Clint Mol, Hans Tamis, Sven van der Fluit, John Kos, Ron Moormann, Silver Snoek, Wouter Kiezebrink, Job Molenaar, Frederieke Wagenaar Zaterdagmiddag aanvang 14:00 uur Arie Krul, Rene Sijthoff, Bart Schrama, Jan Danenberg, Mathijs Gielens, Dick Beerse, Ron Kinkelaar, Marcel Kramer, Jaap Maars, Jelle Moormann, Remy de Jong, Jelle Molenaar, Roy Smit, Jurgen Wester, Astrid van der Werff,  Rober Kos

Lees meer

Inschrijving Open Langedijker Kampioenschap Libre 2019 geopend!

De inschrijving van het Open Langedijker Kampioenschap Libre 2019 dat voor de 27e keer wordt georganiseerd door Biljartclub “De Luizeknip” is weer geopend.We starten op zaterdag 30 maart met de eerste ronde waarin iedereen in categorieën met poules van vijf deelnemers wordt ingedeeld en verdeeld over twee wedstrijddagen vier partijen speelt van maximaal 20 beurten. Vanuit de eerste ronde worden 32 deelnemers ( in principe nummers 1 en 2 van de poules, afhankelijk van het aantal deelnemers ) ingedeeld in 8 poules van 4, die op vrijdagavond 5 en zaterdagmiddag 6 april drie partijen spelen. De beste 16 spelers ( nr. 1 en 2 uit de poules) beginnen zaterdagavond 6 april omstreeks 19:00 uur met de achtste finale en verder totdat uiteindelijk de finale is gespeeld en de Open Langedijker Kampioen Libre bekend is.De inschrijving zal sluiten op 1 maart 2019 en bedraagt 5 euro Aanmelden kan via de website (http://biljart.luizeknip.nl ) of de mail (biljart@luizeknip.nl).We hopen je weer te kunnen begroeten op het 27e Open Langedijker kampioenschap Libre 2019 in Cafe de Knip. Nu inschrijven? Klik hier!

Lees meer

John Bruin wordt 25e Open Langedijker Kampioen Driebanden

Op vrijdag 18 januari om 19:00 uur traden de laatste 16 geplaatste spelers aan om te bepalen wie de 25e Open Langedijker Kampioen Driebanden zou worden. Flink veel partijen van 30+ beurten zorgden ervoor dat er pas op zaterdagochtend een uitslag bekend gemaakt kon worden. De finale ging tussen John Bruin en Sjoerd Bruinsma waar John stevig startte en al op de helft was in de 14e beurt, kwam Sjoerd daarna op gang en moesten beide spelers in de 31e beurt nog 4 caramboles wat een spannende eindfase zou kunnen worden. Maar de serie van 4 van John in de volgende beurt, kon Sjoerd niet pareren en maakte meteen een eind aan de prachtige finale partij. De uitslag (vlnr op de foto):Hans Beukers(4), John Bruin (1 en kampioen), Jelle Moorman (3) en Sjoerd Bruinsma (2). Sven van der Fluit won de verliezersfinale van Arjan Smit.  

Lees meer

Finale 25e Open Langedijker Kampioenschap Driebanden 2019

De volledige 2e ronde is al weer gespeeld. Voor sommige een zware bevalling met veel nadenken maar ook prachtige punten en spannende partijen die ook zomaar de finale hadden kunnen zijn wat mij betreft. Voor de vrijdag avond hebben zich geplaatst : Sven van der Fluit, Hans Beukers, Andre de Gooijer, Robin Meilink, Piet Carnas, Johan de Nijs, Sjoerd Bruinsma, Jan Mosch, John Bruin, Ad Bruin, Lars Welp, Klaas Deuzeman, Theo Leijen, Theo Wijte, Arjan Smit, Hans Tamis.

Lees meer

Open Langedijker Kampioenschap Driebanden 2019 ( ronde 2 )

Vanavond begint de tweede ronde van het 25e Open Langedijker kampioenschap Driebanden. 32 spelers verdeeld over acht poules, iedereen speelt drie partijen en nummers 1 en 2 gaan door naar de laatste zestien. Woensdagavond om 19:00 uur spelen Sjaak Rood, Sven van der Fluit, Hans Beukers, Floris Houtenbos, Gerard van Rozelaar, Robin Meilink, Marcel Kramer, Andre de Gooijer, Job Bruin, Piet Carnas, Johan de Nijs, André de Ruiter, Rob van Aart, Sjoerd Bruinsma, Rob Jonker, Jan Mosch. Donderdagavond wordt er door Jan Danenberg John Bruin, Ad Bruin, Klaas Deuzeman, Rick van Herk, Peter Smit, Roy Smit, Lars Welp, Cor Kruijer, Theo Wijte, Jelle Moormann, Theo Leijen, Hans Tamis, Mathijs Gielens, Dick Beerse, Arjan Smit gespeeld.

Lees meer